Rookstopbegeleiding

 

Stoppen met roken? Doen!

De tabakoloog van Flexzorg is een erkende tabakoloog. Dit betekent dat hij is geregistreerd op de lijst van de Belgische tabakologen (https://rookstop.vrgt.be/geregistreerde-tabakologen) en geregistreerd is in het kadaster van de Vlaamse Overheid, kadasternummer 889.

Wat betekent dat voor u?

Sinds 1 januari 2017 is preventie en rookstopbegeleiding een Vlaamse bevoegdheid.

Als u in het Vlaamse gewest woont en u wilt stoppen met roken hebt u jaarlijks recht op 4u persoonlijke begeleiding of 12u groepsbegeleiding.

De tabakoloog van Flexzorg werkt ook met het SMARTSTOP programma voor jongeren tussen de 14 en 20 jaar die wensen te stoppen met roken.

Bedrag:

Hoeveel u precies moet betalen, hangt af van uw situatie (een verhoogde tegemoetkoming of niet), de soort begeleiding (individueel of in groep) en de duur van de begeleiding.

Met verhoogde tegemoetkoming

  • Individuele begeleiding: maximaal 1 euro per kwartier
  • Groepsbegeleidig: maximaal 0.5 euro per kwartier

Zonder verhoogde tegemoetkoming

  • Individuele begeleiding: maximaal 7.5 euro per kwartier
  • Groepsbegeleidig: maximaal 1 euro per kwartier

Indien tabakologen meer dan het vastgelegde maximumbedrag aanrekenen, valt de consultatie niet onder het terugbetalingssysteem en moet u als deelnemer het volledige bedrag zelf betalen.

Jongeren tot en met 20 jaar betalen hetzelfde als mensen met een verhoogde tegemoetkoming.

Maar indien u via de tabakoloog van Flexzorg stopt met roken, krijgt u ook nog ondersteuning via de facebookpagina, mail en per sms.

Een infosessie stoppen met roken op uw bedrijf? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.