Thuisverpleging

Heeft u met spoed thuisverpleging nodig? Woont u in Roeselare (Roeselare, Beitem, Oekene, Rumbeke, Beveren) of Izegem (Izegem, Kachtem , Emelgem)?  Doe dan beroep op Flexzorg. Als u te maken krijgt met een ziekte, handicap of een ingrijpende operatie wilt u er zeker van zijn dat u in goede handen bent. Samen met de verpleegkundige spreekt u af wanneer we langs komen.

Als patiënt heb je recht op  de best mogelijke zorg met de beschikbare medische kennis en technologie, met respect voor de menselijke waardigheid en de autonomie van de patiënt, ongeacht sociale klasse, nationaliteit, inkomen, morele, culturele en religieuze waarden.

Wij hebben aandacht in onze praktijk voor inclusie en diversiteit.

Jij als zorgbehoevende kiest zelf wie jouw huisarts, kinesist of tandarts is of naar welke specialist je wilt doorverwezen worden. Je hebt ook de vrije keuze te maken wie jouw verpleegkundige is. Je kan kiezen voor een zelfstandige verpleegkundige of een thuiszorgdienst.

De patiënt kan zijn zorgverlener vrij kiezen en kan deze keuze te allen tijde wijzigen. De patiënt kan ook altijd een tweede advies – ook gekend als een second opinion – inwinnen zonder dat dit zijn relatie met de hoofdzorgverlener verbreekt.

Het recht op vrije keuze is echter beperkt: de vrije keuze wordt soms gestuurd door financiële, wettelijke en statutaire richtlijnen.

Financieel: een vermindering van het remgeld voor patiënten die een Globaal Medisch Dossier hebben bij de huisarts. Dit dient om de patiënt te binden aan een vaste huisarts.

Wettelijk: het Fonds voor Arbeidsongevallen, een MUG-arts of een controlearts van het ziekenfonds. De patiënt kan niet vrij kiezen welke arts hij raadpleegt.

Statutair: er is een onderscheid tussen geconventioneerde en niet geconventioneerde artsen. Laatstgenoemden kunnen supplementen aanrekenen bovenop het wettelijk tarief.

Hier vindt je jouw wettelijke rechten.

 

BASISHYGIËNE

Sommige mensen hebben beperkingen waardoor zelfzorg moeilijk gaat of zelfs helemaal niet. Dan kan u kiezen voor enerzijds een woon-zorgcentrum, maar zo lang mogelijk thuis blijven in uw vertrouwde omgeving is veel aangenamer.

Dagelijks komt dan een verpleegkundige van Flexzorg langs om u te helpen bij het wassen en aankleden.

U bent nog actief maar durft niet zonder hulp onder de douche? Wij helpen u graag, zodat je weer kan genieten van de douche.

Een greep uit de verpleegkundige zorgen die wij aanbieden :

Dagelijks / wekelijks hygiënische zorg (wassen) daarvoor hebt u geen doktersvoorschrift nodig.

Op doktersvoorschrift :

 • Inspuitingen : Insuline bij diabetes, vitamines, anti-bioticum…
 • Intra-Veneuze toeding van medicatie
 • Wondzorg : Na operatie, brandwonden, decubituswonden, wiekverbanden, drain, na plastische ingreep, verwijderen haakjes en draadjes, bij blaascatheter
 • Stomazorg
 • Lavement
 • Sondevoeding, plaatsen maagsonde
 • Pijnpomp
 • Blaassondage, blaasspoeling, plaatsen blaascatheter
 • Indruppeling ogen
 • Lavement toediening
 • Klaarzetten van medicatie
 • Toezicht inname medicatie

De terugbetaalbare verpleegkundige handelingen worden geregeld via het derdebetalerssysteem, met andere woorden wij factureren rechtstreeks aan uw ziekenfonds.

Thuisverpleging nodig? Bel ons! Mail ons!