CORONAVIRUS

Toegevoegd op 16 maart 2020

Ondanks dat er voor de thuisverpleegkundige weinig middelen zijn proberen wij onzelf en onze patiënten zo goed mogelijk te beschermen.

Wij hebben steeds bij ons handschoenen, de ontsmettende handgel en papieren handdoekjes. Na ieder bezoek gooien we onze gebruikte handschoenen weg, wassen en ontsmetten onze handen.

Helaas kunnen wij niet bij iedere patiënt een mondmasker dragen, dit door het tekort er aan. De weinige mondmaskers die we hebben gebruiken we bij risicopatiënten.

Wij beperken ook zoveel mogelijk het lichamelijk contact, en houden ons bezoek zo kort mogelijk. Mogen wij ook vriendelijk vragen NIET verpleegkundige taken te laten uitvoeren door familie, vrienden, buren, mantelzorgers?

En een tip : wij hebben momenteel nog ontsmettende handgel, logisch dat we deze voor eigen gebruik houden, maar het heerlijk ruikende eau de cologne die jullie hebben (en meestal een hoog alcohol % heeft), laat dit gebruiken niet alleen om jullie rug in te wrijven maar ook om de handen van de mantelzorgens eens mee in te wrijven.

Oppervlaktes zoals o.a. deurklinken kunnen jullie ontsmetten met bleekwater 1%.

Iemand ziek? Op deze link zijn de richtlijnen te vinden : https://d34j62pglfm3rr.cloudfront.net/downloads/20200311_coronavirus_conseils%20patients%20entourage_NL.pdf

Wij proberen ons en jullie gezond te houden!